Overgangen til ‘det grønne valg’

af | sep 29, 2022 | Samfund

Overgangen fra det kendte og vante kræver tilløb. Der kan ligge mange tanker bag en overgang til et andet, og måske endda dyrere produkt, end det du plejer at købe. Nogle gange handler det om at tage en chance, og at turde at prøve noget nyt. Det kan være at det nye alternativ, bliver din favorit.

Ansvarligt produceret

En undersøgelse af Forbrugerrådet Tænk viser, at hele 95 % af danskerne mener det er vigtigt, at produkter er ansvarligt produceret. Men hvad skal der så til for at danskerne rent faktisk køber de ansvarligt producerede produkter? På listen over hvad der kunne få dem til det, står “en lavere pris” kun som femtehøjest i følge Forbrugerrådet Tænk.

Prisen spiller en rolle

Det er interessant, at prisen ikke vægtes højere i undersøgelsen. Dog kan det tyde på at folk gerne vil have en god samvittighed over deres køb. Samtidig ses der en tendens til at det der købes skal være nemt, attraktivt og fungerende. RePotten er nem at anvende og fungerer både ude og inde. Den er ligeledes nem ‘at klikke hjem’ via vores webshop.

Prisen vil dog i de fleste tilfælde være en afgørende faktor, især med divserse andre stigende udgifter, som kan udfordre forbrugeren i øjeblikket. Netop økonomien, medfører at mange fravælger de grønne produkter, fordi der ikke er luft i budgettet og der skal være råd til at leve.

Gradvis overgang til grønne alternativer

Det er langt fra de fleste, der fra den ene dag til den anden, udskifter alt med et mere miljøvenligt alternativ. Derimod starter det ofte med små køb, for at teste forskellen og vurdere hvad man synes. Hvis man synes godt om de ny indkøbte produkter, er man ofte tilbøjelig til at købe flere af de økologiske eller bionedbrydelige produkter, og derved starter den gradvise overgang til de grønne alternativer.
Jo flere der eksempelvis køber økologi i supermarked, jo billigere kan de økologiske varer blive, fordi supermarked kan foretage indkøb i større mængder.