Hvilke planter kan forbedre din luftkvalitet?

af | nov 2, 2021 | Viden

De koldere måneder er lige om hjørnet, og derfor er det vigtigt med god ventilation og luftkvalitet indenfor. At få ventilation i dit hjem er én ting, men der er andet, du kan gøre for at optimere luften! Nemlig at investere i planter. De kan være nyttige på andre måde end at være flotte og dekorative. At have planter indendørs påvirker også ens mentale sundhed positivt og er med til at skabe et fredeligt miljø. Hvorfor købe en dyr luftrenser, når du blot kan investere i et par naturlige alternativer?

Lad os tage et kig på nogle store og små luftrensende stueplanter, som vil forbedre luften i dit hjem. Nogle af planterne nævnt nedenfor er inkluderet i NASAs Clean Air Study. Nogle af disse kan perfekt passe i vores RePots, så du kan nyde en gavnlig plante i vores flotte potte.

 1. Areca Palm

  Denne lidt større plante er biologisk konstrueret til at frigive store mængder ilt. Den er ikke som andre stueplanter, da den har evnen til at fjerne farlige kemikalier som xylen og toluen. Denne plante passer perfekt ind i stuen.

 2. Gerbera Daisy
  En af de smukkeste på listen, Gerbera Daisy er perfekt til dekorative formål. Det er yderligere en plante, som fjerner en masse skadelige kemikalier fra luften, mens den giver en stor mængde ilt tilbage. Den fungerer bedst om natten, så den placeres helst i soveværelset. Denne plante er også ideel at plante i vores RePot. Potten gør det ligeledes muligt at plante dem i haven når temperatuer igen er højere.

 3. Penge plante (NASA)
  Pengeplanten har en meget høj rensehastighed og fjerner kemikalier og andre forurenende stoffer ud af luften. Denne smukke plante er dog giftig for visse kæledyr, såsom hunde og katte og kan endda være giftig for små børn. Denne plante passer også i vores bionedbrydelige potte, men sørg for at planten ikke er for stor når du vil sætte den i RePot.

 4. Slange plante
  Denne plante er yderst effektiv til at producere ilt. Det arbejder bedst om natten, og derfor anbefales det at placere den i soveværelset. De mindre slangeplanter ser fantastiske ud i vores potter og er nemme at vedligeholde!

 5. Aloe Vera
  Aloe Vera er perfekt til køkkenet eller badeværelset, så længe der er lys nok. Den bekæmper stoffer, der findes i rengøringsmidler, gulvbelægninger og lak. Aloe Vera-planten kommer normalt i en størrelse der passer til vores potter. Denne plante er en rigtig god luftrenser for dig, og du kan behandle den godt ved at opbevare den i en naturlig potte som vores.
 6. Edderkop plante
  Denne stueplante er især god til stueplante-nybegyndere, da den er meget modstandsdygtig. Den bekæmper toksiner, såsom monoxid og xylen, og så har den har et flot udseende. Perfekt til vores kæledyrselskere, da den er giftfri for menneskets bedste ven, så den passer perfekt i stuen.

Fordelene


Alle stræber efter at have et hjem, med et godt miljø for helbred og velvære. Dette kan planter hjælpe dig med at skabe. Planter er naturlige rensemidler, da de renser luften ved at optage toksiner og forurenende stoffer. Til gengæld afgiver de ilt, som vi har brug for med henblik på at kunne trække vejret.

Vigtigheden af ​​indendørs luft kvalitet


Vi ved alle, at luften udenfor kan være meget forurenet, men det burde ikke være vores største bekymring, da vi tilbringer omkring 90 % af tiden indendørs. At være inde i så lang giver grundlag for, at den luft, vi indånder, bør være ren. Visse forurenende stoffer kan dog findes 2 til 5 gange mere end de målte koncentrationer udenfor.

At have en god luftkvalitet er endnu vigtigere for dem, der er mest modtagelige for luftforurening (f.eks. ældre, mennesker med hjerte-kar- eller luftvejssygdomme, meget små børn), da de har en tendens til at tilbringe mere tid indendørs end andre mennesker.

Som nævnt ovenfor har et inde miljø med en dårlig luftkvalitet en negativ effekt på dem, der er mere sårbare. Det kan dog også have en dårlig indflydelse på menneskers generelle sundhed. At have mange luftforurenende stoffer kan forårsage irritation af øjne, svælg og næse, men øger også risikoen for træthed og hovedpine. Så det er afgørende for os alle at have renset luft indendørs.

Tag ikke ren luft forgivet og tillad dig selv at indånde sund og ren luft, da det er gavnligt for både sind og krop. Selvom det er næsten umuligt at gøre meget ved luftkvaliteten udendørs, kan du nemt forbedre luft- og iltniveauet i dit hjem. Bare invester i vores rensende grønne venner.