Konkurrencer skaber mere end bare kapital

af | maj 27, 2021 | Viden

Dengang det hele startede

Tilbage i marts år 2020 hvor RePot endnu ikke var blevet stiftet som en virksomhed, men var blot en god ide til et eksamensprojekt i skolen, valgte vi at tilmelde os forskellige iværksætter konkurrencer. De første konkurrencer som RePot valgte at deltage i var nogen, som blev introduceret af daværende lærer på studiet. Vi var i første omgang en smule skeptiske, da det ville blive knap med tiden blandt de mange eksamener. Vores daværende lærer mente dog bestemt, at vi burde deltage med RePot. Det kombineret med ren nysgerrighed og interesse for projektet, gjorde at vi tilmeldte os. Det gav en god mavefornemmelse, at vores lærer troede på os og bakkede os op. Vi havde aldrig i sin tid regnet med, at et eksamensprojekt ville blive til så meget mere.

Konkurrencer og eksamen oveni hinanden

Det drejede sig i første omgang om 2 konkurrencer. Den ene var Innovationsprisen, som var arrangeret af VIA University, og den anden var Start Up Programme Fonden For Entreprenørskab. Start Up Programme bidrog yderligere med 5 ECTS-point. Konkurrencerne bestod af flere runder, og da vi efter vores ansøgning var gået videre, blev vi en smule forbavset. Vi havde håbet, men ikke turde forvente det, og det kom derfor oprigtigt bag på os. Dette skete i samme ombæring, som da corona krisen spredte sig i Danmark. Dette udløste, at de fleste konkurrencer blev udskudt og lavet til digitale arrangementer. Rykningen af arrangementerne gjorde bl.a. at konkurrencerne og vores 3 eksamener mere eller mindre alle lå oveni hinanden. Vi kan godt skrive under på, at vi var presset, men det gik, og vi klarede det.

Vi fik en fin 2 plads til Innovationsprisen og vandt Start Up Programme regionalt, hvilket bragte os videre til DM.

Netværk er guld værd

I forbindelse med at skulle forberede vores digitale materiale samt pitch til konkurrencerne, fik vi hjælp fra vores netværk. For os har det på mange måder handlet om at søge sit netværk. Det har været gennem vores netværk, at vi har kunne tage de største skridt. Deltagelsen i konkurrencerne har været med til at udvide vores netværk enormt. Vi måtte arbejde med det vi havde, og her har konkurrencerne har været med til at guide os i de rigtige retninger ift. netværk. Når vi kigger tilbage i bakspejlet, er det bl.a. her, vi kan se, hvor meget netværket har været med til at hjælpe, udvikle og løfte os. Her er der tale om sparring fra konkurrencernes mange deltagere i form af forretningsudviklere, andre finalister, rådgivere m.m. 

Mere end bare kapital

Vi tror på, at konkurrencerne samt eksamenerne har været med til at kickstarte vores udvikling og virksomhed mere end som så. Ikke kun kapital mæssigt men også netværks mæssigt. Til konkurrencerne fik vi sparret og snakket med mange forskellige, som var med til at give os et fingerpeg om, hvordan man tackler en idé og ikke mindst eksekvere på den. Derfor har vi også siden da deltaget i mange flere forskellige konkurrencer med stor succes, fordi det helt enkelt bidrager med mere end ”bare” kapital.

-Det bidrager med sparring, erfaring, læring og bygger på forbedring. Det er helt enkelt en utrolig god måde at skabe fremdrift, få nye øjne på ideen og skabe et sublimt netværk.  

Et håb om at inspirere andre

Vi har valgt, at fortælle vores historie omkring det at deltage i konkurrencer, da vi håber på at kunne inspirerer andre. Vi vil gerne skabe en grønnere fremtid, og det tror vi på, at vi kan i fællesskab. Der skal efter vores mening flere små grønne projekter til, som kan blomstre og bidrage til en grøn fremtid, og det kan der ved at sætte fokus på grønne iværksættere og fortælle om vores rejse og erfaringer. “Mange bække små, gør en stor å”.