Sådan kan du leve mere bæredygtigt

af | apr 29, 2021 | Samfund

Vil du gerne leve mere bæredygtigt, men ved ikke helt hvordan du kommer i gang med det? Mange kan have tanker og intentioner om gerne at ville have et mere bæredygtigt forbrug og generel mere bæredygtig livsstil, uden helt at være klar over hvorledes det er bedst. I dette blogindlæg kommer vi med nogle gode råd og forslag til hvordan du kan opnå en mere bæredygtig livsstil. Selv om du ikke kan være med på alle forslagene, kan bare få ændringer være med til at gøre en forskel.

Genbrug

At genbruge er bedre for miljøet og mere bæredygtigt. Jo flere der genbruger ting og tøj jo bedre. Udover at du sparer penge, kan du som nævnt ligeledes gøre noget godt for miljøet. Ved at genbruge, sparer du ressourcer brugt til produktion af nye produkter. Du kan for eksempel købe brugte møbler til boligen, tøj og bøger m.m. Der er ofte flere gode ting end man lige regner med i genbrugsbutikkerne og det lokale loppemarked. Der er efterhånden også mange online sites, hvor det er muligt at købe genbrug, heriblandt Facebook Marketplace. På samme måde, er det også en god idé at sælge for eksempel de ting dit barn er vokset fra eller det møbel du ikke skal bruge mere. Hvis du køber genbrugt legetøj til dit barn, så køb dog ikke noget der er lavet af blødt plastik – det kan indeholde ftalater.

Der findes også flere sider, hvor du kan give dine brugte ting væk til gratis afhentning, bl.a. også på Facebook. Hvis du alligevel helst vil have noget nyt, så vil et godt råd være at købe kvalitet, der kan holde i mange år.

I køkkenet

Hvis du sorterer dit affald, er der større sandsynlighed for at det bliver håndteret korrekt. Dertil kan du vælge at drikke vand fra vandhanen i stedet for at købe plastikflasker med vand. Ved at drikke vand fra vandhanen, undgår du unødigt brug af plastik. Når det kommer til måltider, så forsøg at spise mindre kød og køb gerne økologisk. En god idé kan være at starte ud med én kød fri dag om ugen. Her kan du i stedet spise flere grøntsager og gerne bælgfrugter. Når du handler, er mange produkter i plast eller papemballage, forsøg at anvende disse til et andet formål i stedet for at smide det ud. Brug din fantasi og vær med til på den måde at mindske affaldsbyrden.

Transport

Prøv at udskifte nogle af dine bilture med en cykeltur. Det vil gavne miljøet mere end du tror. Overvej at udskifte bilen med en elcykel, eller hvis strækningerne er for lange. Benyt samkørsel i stedet for at køre alene i din bil. Minimer dine flyrejser – at flyve fra for eksempel Danmark til Bangkok udleder 4 tons Co2.

Giv dine gode vaner videre

Cykler du for eksempel til arbejde, kan du fortælle, at du på den måde holder dig sund og undgår at udlede Co2. Har du et stofnet eller en brugt plastikpose med i rygsækken, når I handler, kan du forklare, hvordan I på den måde sparer penge – og sparer miljøet for produktion af endnu en plastikpose.

RePot er lavet af bæredygtigt restmateriale

Hos os vil vi ikke nøjes, dette betyder altså at det restmateriale vi anvender i produktionen af RePot ikke blot er et tilfældigt spildprodukt, men nøje udvalgt for at sikre at det stammer fra en i forvejen miljøvenlig produktion. Vi sætter bæredygtighed højt på dagsordenen, og dette er også en af grundene til at vi producerer lokalt og udleder mindst muligt Co2. Hele vejen rundt i vores virksomhed vægter vi miljø og social ansvarlighed.